Om eurytmi

I 1912 så en helt ny kunstart dagens lys: eurytmi (betyder smuk, harmonisk bevægelse eller rytme).

Som alle kunstarter har også eurytmien både pædagogiske og terapeutiske aspekter og kan i forvandlet form støtte op omkring den øvrige undervisning. Således opnås en større og mere konkret forståelse af f.eks. matematikkens og geometriens begreber, når eleverne også bevæger sig i rummet i de forskellige former: trekanter, firkanter, femkanter osv.

Gennem helhedsorienterede øvelser, der er specifikt indrettet til de forskellige klassetrin, opøves desuden elevernes færdigheder i koncentration, koordination, rumorientering, almen kropsbeherskelse, sprog- og rytmesans.

Eurytmi er det fag, der kendetegner en Waldorfskole. Faget er obligatorisk og følger børnene gennem hele skoleforløbet, hvor det er med til at stimulere og styrke den sociale fællesskabsdannelse.